Over het museum

Missie

BuurtmuseumLeidenNoord is een museum voor en door buurtbewoners van Leiden Noord. Samen bouwen we aan

 een fijne woonomgeving door verleden, heden en  ideeën voor de toekomst met elkaar te delen. Met tentoonstellingen en activiteiten geven we daar vorm aan.

Visie

Het museum en de website van BuurtmuseumLeidenNoord (BmLN)zijn de opening naar de bekende en onbekende verhalen van Leiden Noord. Ze zijn een ode aan haar oude en nieuwe bewoners. Herinneringen aan het leven in deze wijk van toen en nu worden hier voor de toekomst aan elkaar vertelt.

De wijk zit vol inspirerende mensen en bedrijven en we gaan elkaar leren kennen. Door de uitwisseling van ervaringen en kennis in het museum stellen we ons aan elkaar voor en komen nieuwe ideeën en veel creativiteit los. Uw deelname kan dus een mooie bijdrage leveren aan het verhaal van LeidenNoord. Samen maken we er een fijne, actieve, creatieve, inspirerende, lerende plek van. Daarom:  Doe mee.

Het museum bouwt geen collectie op. Voor tentoonstellingen lenen we voorwerpen van buurtbewoners en noteren de verhalen die daarbij horen. De voorwerpen worden gefotografeerd en later met het verhaal op de website geplaatst.  De objecten worden bij de afsluiting van de tentoonstelling teruggegeven aan de eigenaar.

BmLN maakt onderdeel uit van het initiatief  ‘De Uitdaging’.

De Uitdaging.

BmLN wordt financieel ondersteund door

 

Gemeente Leiden.

Mooi Filmpje over Mooi Noord.

 

logo_woz

 

Betrokken partijen

Fonds 1818, Gemeente Leiden, Voorzitters Overleg Leiden Noord, Libertas, Syca, Mooi Noord,  Museum  de Lakenhal, Regionaal Archief Leiden, BplusC, Vereniging Oud Leiden, Cultuur Makelaar Leiden, Wijken voor Kunst, Leidse Amateur Fotografen Vereniging, PS Theater, Tam Tam.

Colofon

Ontwerp: Blair Kneppers, Rotterdam

Bouw: Syca, Leiden

 

Deel pagina