Over tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen van BMLN gaan over verleden, heden en toekomst van Leiden Noord en zijn bewoners. We werken samen met mensen die zich verbonden voelen met de ontwikkeling van de buurt. Met bewoners bedenken en verkennen we de inhoud van de tentoonstellingen.

 

De verhalen worden verbeeld en verteld in het museum met behulp van objecten, foto's , tekst, beeld en geluid. Er komen tijdelijke tentoonstellingen over gebouwen, verenigingen, straten, feesten, scholen, fabrieken, personen, objecten, families, enz. Het gaat over de personen en over de tijdgeest. Dit alles komt ook op de website te staan. Zo blijven alle verhalen behouden als ze moeten wijken voor de volgende verhalen-vertellers.

 

Iedereen die een museum bezoekt doet dat op zijn eigen manier. Als gastvrij museum zijn wij onze bezoekers op verschillende manieren van dienst, waardoor elk museumbezoek een fijne ervaring is. De een leest graag teksten, de ander doet liever een activiteit, de volgende kijkt of luistert. Wij bieden verhalen en activerende tentoonstellingen waarin bezoekers zichzelf kunnen herkennen, waar ze een bijdrage aan kunnen leveren en waar ze iets van kunnen leren.

 

De tijdelijke tentoonstellingen zijn altijd terug te vinden op de website.

 

 

Deel pagina